A kommunizmus áldozatai


Tisztelt Partizáninfó!

Szerintem ma Magyarországon, főleg a jobboldaliak nagyon eltúlozzák az úgynevezett „kommunizmus áldozatainak” emléknapját. Össze-vissza dobálóznak, a történelemhez hozzá nem értő emberek a számokkal és ország szerte emlékeznek meg jobboldaliak, klerikálisok. Érdekes megfigyelni a jobboldaliak ellentmondásosságát ebben a kérdésben. Történelmi tény, hogy a „kommunizmus áldozatainak” döntő többsége Kína területén volt. Ha szép sorban elemezzük a dolgokat, akkor megértjük, hogy miért is ott történt mindez. A 30-as években, már küzdött egymással a nacionalista és a kommunista erő. 1937-től totális háborút vívott a fasiszta Japánnal, 1945 után polgárháború dúlt, a Csang Kai-sek féle nacionalista bűnöző bandák és a Mao kommunistái között. Érthetően egy olyan hatalmas népességű országban, mint Kína az áldozatok száma sok-sok millióra rúgott. Ehhez jött még az éhenhalás, ami a túlnépesedés, a lehetetlen adottságok és a háború következménye volt. Megjegyzem a múlt században sem volt ritka Kínában az éhenhalás. De szerintem itt az a lényeg, hogy a jobboldaliak, klerikálisok, reakciósok, harsogják, hogy meghalt 100 millió ember a kommunizmusban, de amúgy az ő szavukkal élve „rohadt sárgák”, akik el árasztják a világot. De hamár rendezünk „kommunizmus áldozatainak” emléknapot, akkor legyen a kereszténység áldozatainak is emléknapja és legyen a kapitalizmus áldozatainak is emléknapja. Keresztények rengeteg embert öltek meg az inkvizíció alatt szerte Európában, ehhez jönnek még a vallásháborúk, és a keresztény uralkodók egymással való hadakozása. Csak példaként említem, hogy Németország területén a reformáció idején 100 000 parasztot mészároltak le a keresztények. (Gondolom tombolt bennük a keresztényi szeretet). Akkor még megemlíteném, a tőkének az agresszív piacszerzése közben meggyilkolt milliókat. Az imperialista hatalmak gyarmatosítása csak Amerika területén, több tízmillió indián életébe került. És akkor még nem is beszéltünk az Afrikában megölt milliókról, meg persze Ázsiában is a megölt milliókról. De szerintem, ha a kapitalizmus áldozatait nézzük, akkor szerintem fontos megemlíteni, az I. világháború húsdarálóját, melynek során és az azt követő éhínségekben, katonai diktatúrákban, szintén sok sok tízmillióan haltak meg. Azt gondolom mindenki tudja, hogy a tőke és a fasizmus jegyesek. Tehát ide jönnek még a fasizmus áldozatai is, aminek az áldozatai 55 millió körül mozog. Mindezt azért soroltam, fel, hogy jobboldaliak kicsit elgondolkozzanak azon, hogy nem olyan fekete-fehér a világ, mint azt ahogyan ők elképzelik.

Üdvözlettel: Egy fiatal baloldali

A Tonfás huligán adatairól



Aloha Partizánok!

Az alábbi linkre kattintva, ha az apróhirdetések feladóit átböngészitek, találtok egy Sefcsik Tibor nevű személyt, akinek telefonszáma, és lakcíme is látható. Nem mondom, hogy biztosan ő a tonfás, székházfoglaló nyagyonnagymagyar, de az alapján, hogy az iwiwes adatlapján gitáros kép van róla és a hirdetésban is gitárerősítőt kínál, kicsit elgondolkodtam...
Azért ellenőrizzétek az infót, mert természetesen nincs szándékomban ártatlan embereket gyanúsítani!!! remélem tudtam segíteni!
Csak így tovább!

ja, és a link:
(moderálva)
Lali

Partizaninfo: Köszönjük figyelmességedet, de Sefcsikről már minden adat a rendelkezésünkre áll. Közzétételre elveink szerint csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.

Csemege gyűjtőknek

Kedves Partizán info

Névtelenül beküldeném ennek a srácnak az iwiwes adatlapját de myvipen többet is találtok róla. Link :
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9656467

Barátotok : CHAD



Két zaklatás között kutyákat hirdet



Magas színvonalú, kulturált jó estét kívánunk!

Az egyik telefonos zaklató telefonszámát (06 30-415-6418) megtaláltam egy apróhírdetésben:
http://www.e-dog.hu/uj/index.php?op=ujhirdet_adt&id=47039#

Linkcsere

Üdv!

02.25.-én indítottam egy oldalt, http://szet.t35.com/ címen és a láttam a partizaninfo-n egy ajánlott linkek részt, és nagy hasznát venné az oldalam, ha berakná oda. Természetesen én is belinkelem a partizaninfo-t.

hooligan
http://szet.t35.com/

Partizaninfo: Nagyon jó a honlapod tartalma, azonban a csillag és az Anarchia jel közössége, valahogy kissés fura számunkra. Sok sikert hozzá, de szándékosan nem szeretnénk, hogy valamilyen politikai oldallal vagy véleménynel azonosítsanak minket. Levelednek köszönhetően azonban így is meg fog ugrani látogatottságod. Mi is olvasni fogjuk.