Fájó Katyn kritika


Tisztelt Partizáninfó!

mindig érdeklődéssel olvasom anyagaikat. A Kaytn-kritikával azonban azt gondolom ízléstelenül járnak el és arra a színvonalra süllyednek amelyért egyébként joggal kritizálják a Kurucinfo-t és hasonló weboldalakat.

1. Egyrészt szerencsétlennek tartom, hogy az ilyen ügyekkel összekeverik a teljesen jogos antifasizmust a Szovjetunió iránti rokonszenvvel illetve a jobboldal elítélésével. Ami a Katyn című film kapcsán Önöknél megjelent, az kb. a holokauszttagadás színvonala.
2. Léteznek jobboldali antifasiszták is. Ezeket teljes mértékben felháborítja amit Katyn kapcsán írnak, holott az Önök célja elvileg jobb- és baloldalon felülemelkedve "az élhető Magyarország" Ezzel a hozzáállással csak a Munkáspárt szimpátiáira számíthatnak.
3. Sérül az objektív tájékoztatás, mivel a filmre nézve pozitív szöveget fel sem tesznek.

Kérem fontolják meg amit írtam. Önök korábban kijelentették, hogy nem általában a jobboldali véleményekkel kívánnak foglalkozni, hanem csupán azokkal, amelyek a jogbiztonságot sértik. Nos Wajda filmje biztos nem ezek közé tartozik. Jobban tennék, ha az egész ügyet levennék honlapjukról, illetve elnézést kérnének azoktól, akiket ezzel az egyoldalú bemutatással megbántottak.
Egy normális országban bal- és jobboldalnak közösen kellene elítélnie azokat a bűnözőket, akiknek adatait - nagyon helyesen - nyíltan kiteszik. Nálunk nem ez történik, és meg kell mondanom, ebben Önök is felelősek. Ez után a Katyn szöveg után én szégyellném, ha akár csak a barátaim is azt hinnék rólam hogy én olyan weboldalt támogatok, amelyik ezt helyesli.


Tisztelettel: Dr. U.K.