Mi meg csak szobrozunk


A jobboldal újabb gyilkosnak állít szobrot
A gyomorforgató mű az EchoTv műsorában lett bemutatva. Ez egy lovasszobor, amin a "vitéz hős magyar ősünk" vágta közben éppen hátrafelé nyilaz. A "mű" tipikusan a radikális jobboldali értékrendet képviseli, hiszen a tulajdonképpen agresszor kalandozót éppen gyilkolás közben ábrázolja. Gondolhatnánk, hogy az ómagyar esetleg önvédelemből "tüzel", vagy honvédő harcban vesz részt, de erre a leendő talapzat szövege cáfol rá: "A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!" Ez az ima a "kalandozásaink" során hangzott el a lenyilazandó ártatlan civilek szájából. A jobboldalnak erre mindenképpen most büszkének kell lenni. Mi nem leszünk büszkék rá. Szégyellni fogjuk, és bocsánatot kérünk minden elmebeteg vérszomjas ősünk nevében, aki anyagi-nemzeti érdekből határainkon kívül az embertársainkat ölte. A szobor költségeit nacionalista-fasisztoid zenekarok koncertjeiből befolyt pénzekből állnák.
Szégyen, hogy Magyarországon vannak, akik büszkék gyilkos őseikre.
Javasoljuk, hogy antifasiszta hőseinknek állítsunk szobrot (legtöbbjüket a nyilasok kivégezték): Sallai, Fürst, Braun Éva, Szőnyi Márton, Rózsa Ferenc, Rózsa Richárd, Szalvai Mihály, Szalai András, Stollár Béla, Somogyi Béla, Bacsó Béla, Nógrádi Sándor, Nagy Jenő, Muhoray Elemér, Mónus Illés, Latinka Sándor, Kreutz Róbert, Pesti Barnabás, Pataki István, Pataki Ferenc, Jahn Ferenc, Pap Károly, Gidófalvy Lajos, Gelléri Andor Endre...
Szégyen, hogy Magyarországon vannak, akik kalandozásnak becézik a zsákmányszerző gyilkos hadjáratokat.
Javasoljuk az objektív, nemzeti-nacionalista elfogultságtól mentes történelemszemlélet oktatását.
Szégyen, hogy Magyarországon vannak, akik olyan szobrot állítanak, ami gyilkosságot ábrázol (dicsőítés céljából!!)
Javasoljuk, hogy a magyarok által legyilkolt ártatlanokra emlékezzünk inkább. Vagy a gyilkost ábrázoló szobor mellé rakjanak emlékművet az áldozatai számára, hogy a jóérzésű maygar emberek -halottak napján- virágot helyezhessenek el rajta.
Szégyen, hogy Magyarországon bizonyos emberek olyan néphülyítést végezhetnek, aminek az lesz a vége, hogy a szentkorona nevében, keresztény értékrenddel istentelen pogányoknak állítanak szobrot. Bár ez a skizofrénia is tipikusan radikáljobbos jelenség.