Megtagadták a segítséget a mentősök

Frissítve!
Megtagadták a segítséget a mentősök
Megtagadták a segítséget a leplezetlenül a randalírozó, gyűlölködő ellentüntetőkkel szimpatizáló mentősök a szombati melegfevonuláson az egyikfelvonuló cukorbeteg édesanyjától, aki rosszul lett a rendőrség által afasiszták ellen bevetett könnygáztól.
A felvonulás végén egy lány odalépett hozzám, miután "rendező" feliratú pólóvolt rajtam, mint önkéntesen. Közölte, hogy az édesanyja rosszul lett, nemkap levegőt. Odamentünk a négy méterre álló mentőautóhoz, ami elvileg azértvolt ott, hogy segítsenek embereken. Én annyit mondtam, hogy segítségetkérünk, mert a hölgy rosszul lett. Az érintett pontosította, hogy a könnygázmiatt elállt a lélegzete, nem kap levegőt. Erre a mentősnő megvető hangon akövetkező mondatot mondta: "Itt rengeteg a levegő!" Azt követően hiábamondta, hogy mindenképpen kezelésre szorul, mivel cukorbeteg, és nem tudlevegőt venni, mert könnygázt lélegzett be. A mentősnő kikiabált a kocsiból:"Nem kellett volna felvonulni!" A személyzet másik két tagja csatlakozotthozzá, ha nem is szavakban, de sajnos gesztusokban, viselkedésben.Az én kérdésemre, hogy mit csináljunk, a mentősnő egyre durvábban, megvetőenkiabált, nem is emlékszem pontosan mit. Az egyetlen érthető állítása azvolt, hogy "Mi azért vagyunk itt, hogy a rendőrséget szolgáljuk, az ilyenembereket nem!". A rosszulléttel küszködő hölgy a verbális és non-verbálisbántalmazástól nem lett jobban, félrementünk, leültettük. Ott a lányagondoskodott róla - ez esetben a lelkiekről, ami akkorra már sokkalfontosabb volt. Egy másik rendező, aki egyébként szakképzettelsősegélynyújtó, ellátta a hölgyet a mentautóból ki sem szálló személyzetszeme láttára. A kocsiban tartózkodó három munkatárs nemcsak közömbösséget,hanem kifejezetten megvetést tanúsított.
Arkadiusz Karski
Partizaninfo: A szóban forgó mentősők mellett legyen szólva, hogy ők -mint megtudtuk- a helyszínen azt hitték, hogy az ellátásra szoruló személy a randalírozó csőcselék soraiból került ki. Eme információ birtokában teljesen elfogadhatónak tartjuk a rendőrség kötelékébe tartozó mentőkészültség fenti hozzáállását.