Elmaradt a toborzó


Kedves Partizánok!

Január 29.én kedden lett volna Kőszegen az agyar gárda toborzója amire két hónappal ezelőtt a gárda lefoglalta a kőszegi vár volt presszóját. Többen levelet küldtünk Kőszeg városa és a vár vezetőségének, amiben csak annyit kértünk, hogy független attól, hogy milyen politikai nézeteket vallanak, próbálják ezt a szégyenteljes eseményt megakadályozni. Végül is, nem tudom pontosan, hogy miért és hogy kiknek sikerült, bár rebesgetik, hogy az mszp helyi vezetőségének van nagy édeme benne, de a toborzó meghiúsult. Kedden reggel 10 órakor hívták fel gárdistáinkat, hogy a vár presszóban mégsem engedélyezik a toborzót. Mivel a területfoglalás bejelentésének 72 órával a rendezvény előtt kell megtörténnie, így kénytelen volt a gárda nova gáborral közveszélyes uszítóval és az összegyűlt nagyérdemű kb. 40-50 db. lelkes hazafival újabb helyszínt keresni, ezzel megmentve Kőszeget ezt a csodás kis ékszerdobozt ettől a gyalázattól!
Gyors körbetelefonálgatás után végül sikerült egy alternatívát találniuk, mégpedig Velem közelében a Novákfalva nevű üdülőfaluban.

A kis üdülő csodás helyen van és látszik, hogy sok szeretettel építették fel! Érthetetlen számomra, miért kell helyet adnia egy ilyen rendezvénynek! Épeszű gasztronómiai szakember semleges marad és kerüli a politikát, ez íratlan szabály a gasztronómiában, vagy képzeljünk el egy jobboldali beállítottságú pincért aki vitába keveredik a vendéggel, mert meghallja, hogy az baloldali. Borravaló ugrott. Vendég ugrott örökre!

A rendezvény kulturáltan és csendesen zajlott le a szokásos zsidózás, cigózás és komcsizások közepette. Oldalt egy bajuszos hazafi, valószínű olyan megfigyelő embör támasztotta a falat, kezéből többször pisztolyt formálva lőtte le jelképesen, röhögve a nép ellenségeit akikről pillanatnyilag éppen szó volt! vona gábor közveszélyes hazaáruló beszéde után Vas népe kapott szót, hogy kérdezzen a gárdáról a céljaikról, feladataikról. A felszólalók kb. 30-40 percen keresztül egymást követték és ment a sírás az elnyomásról meg a csúnya judeobolsevik kormányról. vona gabin látszott, hogy durran a feje és nagyon unja, de állta hősiesen a sarat és válaszolt a hülyébbnél hülyébb kérdésekre, mint pl.: mit kíván tenni a gárda az osztrákok által behajtani tilos táblával megerősített határ ellen és mit szól, hogy ki van írva nemtom hol, hogy magyar ne lopj! ugyan utoljára ilyet a máriahilferen láthattunk kb 15-20 évvel ezelőtt de akkor legalább megalapozott volt a dolog. Legnagyobb meglepetésünkre vona egy kimondottan kulturált és diplomatikus választ adott amiben úgy gondolta, hogy ez talán nem a magyarok hanem általában a bűnözésre vonatkozik amitől nem megalapozatlanul félnek az osztrákok, a határ mellett pláne most amikor már nincs ellenőrzés sem a határokon és szerinte alapvetően, nem ellenséges a sógorék beállítottsága felénk! Nekem az a kérdés tetszett a legjobban ami egy kb. ötvenes pocakos férfitől jött: Hány százalékon áll a jobbik pillanatnyilag? vona azt mondta, hogy 10% mert a közvéleménykutatók 1%-ot mondanak, viszont 9% azok száma akik még nem tudják, vagy nem akarják megmondani, hogy kire szavaznának! Ugyenez az úr kérdezte meg azt is, hogy van e és lesz e együtműködés és összetartás a butaházi és a turuckói bajtársakkal. a válasz természetesen egy mosolygós "igen" volt. Végül egy fiatal, kb 18-20 éves srác vetett véget a kínos kérdezősdinek és feltette a mindent megváltó kérdést, hogy hol és mikor lehet a gárdába belépni mert tulajdonképpen ez a lényeg ezért jöttek, nem pedig, hogy itt sírjanak ,ríjanak, hanem hogy kezükbe vegyék a sorsukat és cselekedjenek! Sajnálom a srácot mert szimpi volt tulajdonképpen, kár érte, hogy ilyen fiatalon behülyítették!
Ezúton is szeretnék gratulálni a kőszegi városvezetésnek, hogy meghiúsította Kőszegen a toborzót!