Mit lehet csinálni?

"En egy fiatal magyar vagyok aki mindig külföldön elt (soha sem jartam magyar iskolaba, sanos nem irok nagyon jol!). Mar egy jo ideje probalom követni a magyar politikat es agodalomal lattam a szelsö-jobboldal növekveset. Franciaorszagba is letezik sajnos a HVIM egy csoportja. Augusztusba költözök szegedre, es aktiv szeretnek lenni a fasisztak ellen Magyarorszagon.Konkretan, mit lehet csinalni? Kerestem infokat interneten de ugy latom hogy nincsenek szervezet antifasiszak mint nalunk. Leteznek-e aktiv szervezetek? Lehet e segiteni külföldröl (sok kapcsolatiaim vannak külföldi magyarokal!)? Köszönöm es örülök hogy vannak meg olyan emberek mint ti akik az igazsagot mondjatok a nepnek!
VD"

Partizaninfo: Kedves VD! Sajnos jól látod: Magyarországon nincsenek olyan hagyományai az antifasiszta mozgalmaknak, mint Franciaországban. Ennek elsősorban történelmi okai vannak.
Mivel Magyrországon az antifasisztákat sokszor tévesen azonosítják a kommunistákkal (így van ez a szegény Partizaninfo esetében is), és mivel a hazánkból gyarmatot csináló nagytőke folyamatosan igyekszik elhitetni a néppel, hogy a szegénység, a munkanélküliség, a gazdasági válság nem az ő, hanem a ma nem is létező kommunizmus hibája, így aktív cselekvő antifasiszta nem sok van, annak ellenére sem, hogy a lakosság túlnyomó többsége elutasítja a náci és nyilas eszméket. A
Azért ennek ellenére léteznek szervezetek, például az Antifasiszta Liga, vagy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, azonban ezen szervezetektől ne várj Az EU más országaihoz hasonló hatékony cselekvési programot a jelzőfunkción kívül.
Amennyiben elszánt vagy és más jellegű akciókban is részt vennél, ugyanezen e-mail címről tartsd velünk a kapcsolatot! Ha bármi információ jut birtokodba, azt oszd meg velünk!